Noutăți în domeniu Stomatologic


De ce este nevoie de un „ghid chirurgical” pentru instalarea implanturilor?

Un implant este o rădăcină artificială, iar acomodarea implanturilor dentare este un proces destul de dureros. Medicul trebuie să înțeleagă în mod clar poziția de amplasare tridimensională: locul de instalare, unghiul de înclinare și adâncimea. Pentru a nu trebui să calculeze doar vizual și aproximativ toți parametrii, tehnologiile moderne îi oferă posibilitatea de a efectua implantarea folosind un ghid chirurgical.


Chirurgie ghidata
reprezintă o placă 3D din plastic, realizată cu luarea în considerare a structurii anatomice a maxilarului pacientului, ținând cont atât de dinții sănătoși, cât și de cei care lipsesc. În locurile de plasare a implantului, placa 3D are găuri de ghidaj corespunzătoare pentru introducerea instrumentelor și a implantului. Acest lucru este deosebit de important, pentru că în procesul introducerii trebuie să se asigure poziția perfectă față de dinții vecini.


Planificarea computerizată a implantului dentar, urmată de realizarea unui ghid chirurgical , asigură o acuratețe maximă la instalarea implanturilor dentare în direcția corectă, în conformitate cu amplasarea ideală a coroanei viitoare.


Avantajele utilizării unui șablon 3D:


– Posibilitate de a vedea rezultatul simulat al implantării și al protezării înainte de intervenție, în programul de calculator.

– Precizia instalării;

– Reducerea semnificativă a duratei intervenției, deoarece întreaga operațiune a fost deja planificată în avans.

– Utilizarea șabloanelor ajută medicii să evite luarea deciziilor urgente nemijlocit în timpul intervenției.

– Traumatisme minime sau chiar absența completă a tăieturilor în gingii;

– Absența unor complicații precum perforarea sinusurilor maxilare și a osului cortical al maxilarului, traumatisme ale nervului mandibular.

– Posibilitate de a instala un număr mare de implanturi în cadrul unei singure intervenții;

– Realizarea și instalarea imediat după acomodarea implanturilor a coroanelor temporare;

– Recuperare mai rapidă și mai ușoară după intervenție.

Astfel, rezultatele tratamentului ortopedic devin mult mai previzibile.


Calculele computerizate precise permit implantarea în cazuri care erau considerate cândva dificile și imposibile, iar specialiștii nu făceau așa ceva.


Nu toate clinicile dentare utilizează această tehnică, deoarece o astfel de abordare necesită o pregătire specială a medicilor și o atenție sporită față de situația clinică. În plus, sunt necesare folosirea unui software, a unei imprimante 3D și a altor echipamente scumpe.


Predictibilitatea rezultatului final
– pentru asta trebuie să le mulțumim noilor tehnologii dentare. În combinație cu materiale de ultimă generație, echipamente speciale și priceperea chirurgilor, potențialul stomatologiei moderne este practic nelimitat. Acesta este un motiv important pentru optimismul pacienților. În același timp, însă, nu înseamnă că vă puteți aduce starea dinților la extrem.


Noua tehnologie este utilizată peste tot, înlocuind cu ușurință metodele vechi. În țara noastră metodele învechite sunt încă folosite. Dar merită oare să îți riști sănătatea? Noi recomandăm tuturor să ia decizii bine gândite. Orice pacient merită garanțiile oferite de noua metodă de implantare.

Fiți sănătoși și fericiți și să aveți un zâmbet frumos!

2019-09-05T12:16:07+00:00