Chirurgie Stomatologică

Chirurgie. Extractie dentara2019-08-07T10:58:48+00:00

Chirurgie. Extractie dentara

Extractie dentara

In clinca stomatologica DENT VIP se folosesc procedee chirurgicale care completeaza, intr-un mod unitar, celelalte metode de tratament ale afectiunilor dintilor dumneavoastra.

Extractia dentara este o metoda radicala, prin care se indeparteaza dintele ale carui afectiuni nu mai pot fi rezolvate prin nici o alta metoda conservatoare (obturatia, tratamentul endodontic sau protetic). Se pot extrage dinti pentru a crea spatiul necesar alinierii armonioase a arcadelor de catre medicul ortodont sau pentru ca intretin infectii care pot agrava chiar starea dumneavoastra generala de sanatate.

chirurgie stomatologica

Extractiile problema

In activitatea clinicii noastre dentare, un loc aparte il ocupa extractia dintilor inclusi (cel mai frecvent extactia molarului de minte si a caninilor). Sunt binecunoscute dificultatile extractei molarilor de minte si, in aceste situatii, este nevoie de o evaluare atenta radiografica si o planificare a interventiei pentru fiecare caz in parte.

Evitarea extractiei dentare

In cazuri justificate pot fi practicate si interventii chirurgicale ajutatoare metodelor de conservare. Practic prin acestea se incearca maximizarea posibilitatilor de tratament pe care stomatologia moderna le-a impus.
Rezectia apicala – tesuturile infectate de la varful radacinii sunt indepartate odata cu acesta, iar dintele tratat prin acest procedeu (rezectie apicala) ramane pe arcada.

Tratamentul infectiilor dentare

Abcesul dentar – Un loc important il au infectiile dentare acutizate (abcesele). Dintii, inca din momentul eruptiei si pana la extragerea lor de necesitate, intretin infectii. Tratamentul antibiotic, de cele mai multe ori nu le rezolva. Un prim timp este indepartarea chirurgicala a puroiului din colectie si apoi variate tratamente conservative sau chiar extractia dentara.
Chisturile dentare – de multe ori, la nivelul oaselor maxilare (cauzate sau nu de prezenta infectiilor dentare) pot fi intalnite chisturi dentare. Indicat este ca, datorita complicatiilor pe care le pot provoca in timp, aceste chisturi sa fie indepartate.

Cum privim noi actul chirurgical

In Clinica stomatologica DENT VIP, indiferent de nevoile de tratament pentru care ni se adreseaza, fiecare pacient este evaluat cu cea mai mare grija si responsabilitate. Se acorda atentie starii generale de sanatate, care de multe ori influenteaza metodele de tratament. Dotarea clinicii noastre permite ca interventiile sa se desfasoare atat in conditii de siguranta, cat si de confort pentru dumneavoastra.

Medic

Cucu Ghenadie Medic Stomatolog Chirurg Chisinau

Medic-stomatolog chirurg.
Categoria superioară.

Preț Servicii:

Anestezie (trunculară şi infiltrativă) 130
Extracţia simplă a dintelui (mobilitatea de gr. II-IV) 300
Extracţia complicată a dintelui (mobilitatea de gr. I ) 400
Extracţia «dintelui de minte» от 550
Extracţia dintelui disturpat şi retinizat от 1600

Înscrie-te pentru o consultație la medic

Suntem bucuroși să raspundem la toate întrebările Dvs.

Programează-te