Endodonție

Endodonție2020-01-28T09:15:49+00:00

Microscop stomatologic

Endodonția (tratamentul canalelor) – este acel domeniu al stomatologiei în care microscopul este absolut necesar. Tratamentul endodontic include, de regulă, tratarea cariilor și obturația. În cazul unui mod tradițional de tratament medicul se bazează pe simțul său și pe experiența sa de cunoaștere a anatomiei canalelor. Imaginați-vă că un canal este un micro-orificiu de mai puțin de 1 mm. Ce poate vedea în acest caz ochiul uman?! Cu ajutorul microscopului medicul poate vedea canalul din interior – unde formează o curbă și unde se termină.

Microscop dentar tratarea canalelor

În prezent tratamentul de calitate al dinților depinde nu doar de calificarea medicului stomatolog, ci și de tehnologiile pe care acesta le folosește în munca sa. Microscoapele sunt unul din cele mai complexe tipuri de echipamente stomatologice. Acestea reprezintă o inovație în lumea stomatologiei, însă atrag tot mai mult atenția specialiștilor. Microscopul dentar reprezintă piscul tehnologic în materie de aparate optice de mărit.

În zilele noastre prezența unui microscop dentar în clinicele stomatologice reprezintă un indicator al calității, siguranței și confortului pentru pacient. Clinica noastră folosește cu succes în activitatea sa microscopul dentar. Datorită utilizării microscopului în timpul intervențiilor complicate, specialiștii noștri reușesc să salveze dinții pacienților, chiar și în cele mai dificile cazuri, care anterior ar fi trebuit extrași.

Comparativ cu efectuarea tratamentului cu ochiul liber, tratamentul efectuat cu ajutorul unui microscop dentar prezintă un șir de avantaje. Lentila microscopului poate mări un obiect până la 40 de ori – diferența este evidentă. Medicul va putea vedea fisurile microscopice ale smalțului dentar, va identifica numărul exact de canale radiculare și ramificațiile cele mai greu observabile ale acestora, va analiza canalul radicular pe toată lungimea sa și va examina fiecare segment al acestuia, va elimina resturile de țesuturi inflamate, va curăța în totalitate cavitatea internă a dintelui. Este cu totul alt nivel calitativ!

Cu ajutorul microscopului se poate depista prezența lichidului în canale și pot fi găsite deteriorările ascunse provocate de cariile între dinții învecinați, cariile apărute sub sigiliile dentare vechi care nu  aderă bine. În fazele inițiale ale cariei stomatologul, cu ajutorul unui instrument foarte subțire și a microscopului, într-o manieră minim invazivă, poate să îndepărteze țesutul deteriorat, stopând astfel răspândirea infecției. Tratamentul cariei sub microscop se efectuează în jurul țesuturilor afectate, cu minime daune aduse țesuturilor sănătoase. Un astfel de tratament blând prelungește considerabil „viața” dintelui. În clinica noastră astfel de cazuri nu sunt un miracol, ci o realitate zilnică!

Este foarte important ca microscopul să fie folosit în timpul tratamentului repetat al canalelor radiculare necalitativ sigilate. Plus la aceasta, îndepărtarea acelor rupte din canale uneori nu poate fi efectuată fără un microscop. Doar un dinte tratat calitativ și sigilat corespunzător poate servi mulți ani drept suport pentru arcuri, coroane dentare și alte construcții ortopedice!

Microscopul este, de asemenea, folosit pe larg în chirurgie și stomatologia estetică. De exemplu, acesta crește semnificativ probabilitatea aderării sigiliului sau a fațetelor dentare. Principala problemă în timpul aplicării fațetelor o reprezintă calitatea fixării. Nu este un secret faptul că, dacă nu sunt corespunzător montate, acestea se desprind sau crapă.

Un alt avantaj al folosirii microscopului este cel psihologic. Anxietatea, înaintea vizitei la stomatolog, este resimțită de foarte mulți oameni. Tratamentul efectuat cu utilizarea microscopului contribuie la îmbunătățirea stării psihice, pacientul se poate relaxa și se simte mai confortabil. În primul rând: pacientul nu stă așezat, dar este întins pe scaunul stomatologic, iar în al doilea rând, medicul se va afla, în timpul intervenției, la o anumită distanță și nu va intra în zona de confort a pacientului. În plus, un medic care folosește un microscop nu își va încorda privirea, va obosi mai puțin datorită ergonomiei ideale a locului de lucru și, prin urmare, își va face munca mai calitativ.

Astfel, putem garanta pacienților noștri că utilizarea microscopului îmbunătățește semnificativ calitatea tratamentului, oferă siguranță totală în timpul procedurilor și garantează un rezultat fiabil! Ne mândrim cu faptul că suntem printre primii care pot oferi un tratament profesional al dinților folosind microscopul dentar.

Vă mulțumim că ne încredințați sănătatea Dvs.!

Suntem întotdeauna alături de Dumneavoastră!

Echipa clinicii „Dent VIP”

Medic

Medic-stomatolog

Preț Servicii

Tratamentul endodontic al dintelor (1 canal) sub microscop 1050
Tratamentul endodontic a dintelor biradicular sub microscop 1250
Tratamentul endodontic a dintelor triradicular sub microscop 1500
Eliminarea instrumentului din canal sub microscop 1500
Obturaţie cu priză foto: Carisma (în cazul Pulpitei) 1300

Înscrie-te pentru o consultație la medic

Suntem bucuroși să raspundem la toate întrebările Dvs.

Programează-te