Aparate dentare ortodontice

Ortodontie2019-08-08T11:37:42+00:00

Ortodontie

Ortodontie – indreptarea si corectarea pozitiei dintilor prin aparat dentar ortodontic

Ortodontie: specializarea se ocupa cu indreptarea si corectarea pozitiei dintilor. Afectiunile de acest gen sunt frecvente la copii si adolescenti. Parintii trebuie sa fie foarte atenti cu dintii copiilor lor si sa-i indrume si invete inca de mici sa ii ingrijeasca, pentru a nu apela mai tarziu la diverse proceduri stomatologice nedorite, cum ar fi aparat dentar (ortodontic, terapie, protetica, chirurgie oro-dentara sau chiar implant dentar.

Inghesuirile si ocluziile incorecte dentare afecteaza in timp sanatatea dintilor, a gingiilor si a articulatiei temporo-mandibulare. O masticatie deficitara poate avea urmari asupra integritatii tubului digestiv.

bracket ceramica moldova chisinau

Progresul tehnicii in stomatologie (specializarea ortodontie) permite astazi corectarea spectaculoasa, fara durere a anomaliilor dento-maxilare. Aparatele dentare (ortodontice) sunt aproape invizibile, realizate din materiale translucide, de culoarea dintilor.

In timpul copilariei si adolescentei, oasele maxilare cresc si se maturizeaza, de aceea este mai usor de modificat pozitia dintilor in aceasta etapa.

In cazul adultilor, aplicarea tratamentului presupus de ortodontie poate sa dureze mai mult, pentru ca oasele maxilare si-au intrerupt cresterea. Tratamentul dentar este recomandat deoarece pe termen lung afectiunile netratate pot duce la aparitia unor defecte de vorbire, predispozitie pentru formarea tartrului, implicit a cariilor.

Ce este tratamentul dentar ortodontic?

Tratamentul ortodontic este modalitatea clinica prin care se pot corecta dizarmoniile dento-maxilare. Tehnica stomatologica (ortodontie) s-a imbunatatit simtitor in ultimii ani si oameni au inceput sa inteleaga necesitatea aparatului dentar ortodontic si avantajul unui zambet frumos. Aparatul dentar ortodontic nu este ceva „la moda”, este ceva necesar.

Indreptarea pozitiei dintilor (ortodontie) este un lucru foarte important care nu trebuie tratat ca un moft, ci ca o necesitate. Organizatia Americana a Medicilor Ortodonti recomanda ca fiecare copil la virsta de sapte ani sa beneficieze de un consult ortodontic. Tehnica ortodontiei (alinierea dintilor) se realizeaza cu ajutorul aparatelor de ortodontie mobile sau fixe.

Pana la ce varsta se pot indrepta dintii prin ortodontie?

Ortodontia nu are limita de varsta foarte mare. Putem trata copii de la varste de 5 ani, dar si adulti de 40 ani. Cu cat mai devreme tratam problema cu atat avem la dispozitie mai multe optiuni. In concluzie, este mult mai sanatos sa tratam malpozitiile dentare sau dintii nealiniati ortodontic decat non-ortodontic. Ortodontic (prin ortodontie) corectam anomalia dentara, pastram sanatatea structurilor dentare si asiguram stabilitatea in timp a tratamentului, in timp ce non-ortodontic doar o mascam.

Cat dureaza tratamentul dentar ortodontic intr-o clinica stomatologica?

In timpul examenului ortodontic initial se poate afla un timp estimativ al tratamentului ortodontic. Tratamentul dentar ortodontic poate varia foarte mult de la persoana la persoana. Dintii fiecarei persoane se misca in mod particular. Durata unui tratament cu bracketuri poate ajunge pana la 2 ani, dar in cele mai multe cazuri se rezolva in 12 luni. Trebuie sa existe o colaborare foarte stransa intre medicul ortodont si pacient, vizitele lunare pentru controlul aparatului dentar si consult de specialitate fiind de o extraordinara importanta.
Inca o modalitate de corectare a pozitiei dintilor si a raportului dintre maxilare este – ALIGNERELE
Alignerele permit crearea unui model tridimensional al danturii și a unui model 3D al rezultatului final, cu deplasarea tuturor dinților. Acest lucru îi permite pacientului să vadă atât procesul, cât și rezultatele viitoare pe ecranul calculatorului sau pe telefonul său.
Alignerele reprezintă un sistem detașabil, datorită căruia nu sunt necesare accesorii speciale de igienă. În timpul mesei alignerele se îndepărtează cu ușurință, se pot spăla ușor și, dacă este necesar, se depozitează într-o cutie specială.
Alignerele sunt concepute pentru corecția ușoară și medie a mușcăturii.

Medic

Alina Trafaila medic ortodont chisinau

Medic – ortodont

Preț (1 maxilă):

Aplicarea sistemei bracket (1 maxilă) traditional 7000
Aplicarea sistemei bracket (1 maxilă) transparent 10000
Aplicarea sistemei bracket Daemon (traditional) 12000
Aplicarea sistemei bracket Daemon (transparent) 14000
Alignere (pachet de bază pentru un maxilar: scanare, diagnostic, fixare + 10 plăci) 16000
Aligner (1 placă) 1200

Înscrie-te pentru o consultație la medic

Suntem bucuroși să raspundem la toate întrebările Dvs.

Programează-te