Proteze Dentare

Ortopedie Protezarea Dintilor2020-01-22T13:22:22+00:00

Ortopedie. Protezarea Dintilor

Dinţii alteraţi sau dinţii lipsă sunt sursa unui disconfort insuportabil, chiar şi a durerii. Protezarea dinţilor presupune folosirea diferitor construcţii şi dispozitive ortopedice.

Protezarea dinţilor se divide în protezare mobilă şi fixă.

Protezarea fixă:

Vinire

Vinire – o construcţie fixă care acoperă suprafaţa din faţă a dinţilor. Aceasta metodă de protezare poate fi numită laminare. Laminarea sau vinirele îmbunătăţesc considerabil estetica dentară.

– vinirele se modelează uşor sub forma necesară şi pot fi de diferite nuanţe a dinţilor sănătoşi

– vinirele modifică poziţia incorectă a dinţilor

– vinirele ascund abraziunea dentară şi clivajul coroanei dintelui.

Cea mai recentă realizare sunt vinirele din porţelan,ele au o grosime de la 0,5-0,7 mm. Se aplică uşor, au un termen lung de exploatare și sînt o bună alternativă a coroanelor de ceramică. Vinirele se confecţionează în laboratoarele dentare.

Veneers zirconiu

Protezarea dinţilor prin acoperire cu coroniţe

Protezarea este o soluţie bună în cazul dinţilor distruşi considerabil. Cauza distrugerii poate fi atît caria, cît şi trauma mecanică.

Coroniţele acoperă partea coronară vizibilă şi sînt fixate pe ciment. Spre deosebire de obturaţie, coroniţa acoperă dintele în întregime – pe toată suprafaţa lui.

Coroniţele refac uşor suprafaţa dinţilor alteraţi sau distruşi, îmbunătăţesc aspectul dinţilor distruşi şi îi întaresc. Coroniţele se efectuează în laboratoarele dentare.

Protezarea dintilor metalo ceramica

Punţile dentare

Punţile dentare sunt o construcţie fixă asemănătoare unui pod. Partea principală a protezei este dintele artificial ce imită dintele pierdut. Fixarea punţilor dentare se efectuează cu ajutorul coroniţelor, coroanelor de substituţie sau a încrustaţiilor. Pentru o fixare sigură şi a unui contact intim dinţii limitrofi dintelui absent sunt preparaţi şi se aplică pe ei coroniţe. La rîndul lor, pe ei se aplică dintele artificial.

Tehnica de confecţionare a punţilor dentare se aseamană cu cea a confecţionării coroniţelor, folosindu-se aceleaşi materiale.

Protezarea mobilă:

  • proteze parţial mobilizabile
  • proteze total mobilizabile
  • proteze dentare demontabile

Protezarea cu ajutorul protezelor mobilizabile este des practicată printre medicii stomatologi la pacienţii lor. Protezele mobile sînt estetice şi foarte funcţionale.

Medici

Piscun Valerii Medic Sef Stomatolog Chisinau

Medic – sef. Categoria superioara.

Cusnir Larisa Medic Stomatolog Chisinau

Medic-stomatolog categoria superioara

Preț Servicii:

Сoroniţă din metaloceramică 2200
Coronită pe bază de oxid de zirconiu 4500
Bont protetic „AB Dental devices”, „Any One” 1000
Bont protetic „Any Ridge” 1400
Bont protetic „Nobel Biocare” 2000
Vinire «E-max» 6200

Înscrie-te pentru o consultație la medic

Suntem bucuroși să raspundem la toate întrebările Dvs.

Programează-te