Noutăți în domeniu Stomatologic

Tratamentul afectiunilor paradontale cu metoda Plazmolifting

Există numeroase denumiri în stomatologie, care creează dificultăți în înțelegerea pacienților. Și dacă „dentistul” este asociat cu un medic care tratează dinții, atunci un domeniu atât de îngust precum „parodontologia” provoacă multe întrebări pacienților noștri. Deci haideți să vedem ce este, totuși, parodontologia și cine este parodontologul?

– Ce este parodontologia?

Parodontologia este o parte a stomatologiei, care se ocupă cu diagnosticarea, tratarea și prevenirea bolilor țesuturilor din jurul dinților (gingiilor). Parodonțiul include toate țesuturile amplasate în jurul dintelui – gingia, osul în care se află rădăcina dintelui și ligamentul dintelui. Cele mai frecvente boli întâlnite în parodontologie sunt gingivita, parodontita și parodontoza.

– Care sunt bolile parodontale?

Gingivita reprezintă inflamația superficială a gingiei. Aceasta poate fi catarală, hipertrofică și ulcerativă. Gingivita catarală decurge cu roșeață și umflarea mucoasei gingivale, adesea fiind însoțită și de sângerare. Gingivita hipertrofică se caracterizează printr-o creștere a dimensiunilor gingiei. Gingivita ulcerativă reprezintă formarea de zone ulcerative pe gingii și necroza acestora.

Parodontita (sau boala parodontală) este, în prezent ,una dintre cele mai frecvente boli în stomatologie. Aceasta este o boală însoțită de inflamația gingiei și a țesuturilor din jur. Dar gravitatea acesteia constă în faptul că este posibilă pierderea dinților, uneori chiar sănătoși, cu răspândirea inflamației la nivelul osului înconjurător al dintelui.

În prezent fiecare al doilea pacient suferă de boala parodontală.

După severitatea modului în care decurg, parodontitele se împart în trei categorii: formă ușoară, medie și severă. În cazul formei ușoare pacienții raportează un miros neplăcut din gură, mâncărime la nivelul gingiilor și spații sub formă de fisuri apărute între dinte și gingie, numite pungi parodontale. În cazul formei medii apare o durere severă la nivelul dinților și gingiilor afectate, iar pungile dintre dinte și gingie se adâncesc și apar deja pungi osoase. La această etapă a procesului patologic starea generală a pacientului se înrăutățește și se poate dezvolta intoxicația severă a organismului (croniosepsis).

În cazul formei severe a bolii dinții sunt foarte slăbiți, ceea ce poate duce la căderea lor. Cauzele acestei boli pot fi mușcarea incorectă, tartrul, o proteză slabă.

Succesul terapiei depinde în mare măsură de adresarea în timp util la un specialist, de la primele simptome apărute, cum ar fi respirația urâtă, sângerarea, umflarea gingiilor, acoperirea dinților cu placă întunecată, tartru.

– Ce face medicul parodontolog?

Parodontologi sunt numiți medicii cu specializare îngustă, implicați în tratamentul și prevenirea bolilor gingivale. Parodontologul posedă o serie de cunoștințe teoretice moderne, care, în practică, conduc la rezultate pozitive ale tratamentului. De profesionalismul acestor medici depinde starea cavității bucale și, în general, a organismului pacientului. Căci bolile neglijate ale gingiilor duc adesea la pătrunderea puroiului în sânge, la procese inflamatorii și la incapacitatea de a mesteca în mod corespunzător alimentele, ceea ce afectează întregul organism, deoarece toate organele sunt conectate între le și afectarea unui sistem duce la afectarea întregului organism. În astfel de cazuri un dentist-terapeut obișnuit nu vă poate ajuta.

– Pot fi tratate bolile parodontale?

Foarte des pacienții întreabă: „Este posibilă vindecarea completă a parodontitei și care este garanția sănătății orale?” În prezent stomatologia modernă poate îmbunătăți calitatea diagnosticării (teste specifice și diagnosticare cu raze X), a tratamentului și prevenirii bolilor parodontale, ceea ce include o abordare individuală a fiecărui pacient.

Una dintre tehnicile moderne de tratare a gingiilor este plasmoliftingul, care, în combinație cu un tratament complex, duce la rezultate durabile. Un zâmbet frumos nu înseamnă numai dinți albi, ci și gingii sănătoase. Sănătatea cărora permite să fie realizată una dintre cele mai importante funcții ale dinților – mestecatul.

– Ce este plasmoliftingul?

Aceasta este o tehnică unică de regenerare a țesuturilor, folosind plasma derivată din sângele pacientului, îmbogățită cu trombocite și factori de creștere. Fiind bogată în trombocite, plasma sanguină stimulează regenerarea țesuturilor parodontale, elimină sângerarea și inflamația gingiilor, întărește și hrănește gingiile, ceea ce înseamnă că prelungește faza de remisiune (stabilizarea procesului) și reduce frecvența exacerbărilor, îmbunătățind astfel calitatea vieții pacientului.

– Cum are loc procedura de plasmolifting?

* Înainte de procedura de plasmolifting este necesar să se efectueze îndepărtarea cu ultrasunete a tartrului, urmată de lustruirea suprafeței dinților cu sistemul „Air Flow”. (Procedura de plasmolifting poate fi efectuată în aceeași zi sau în ziua următoare curățării.)

* Prelevarea probei de sânge

* Introducerea plasmei în gingii este efectuată după anestezie.

– Care este efectul procedurii de plasmolifting?

* Îndepărtează inflamația gingiilor.

* Elimină sângerarea.

* Elimină durerea (efect analgezic).

* Mobilitatea dinților scade.

* Gingiile capătă o culoare fiziologică (roz deschis).

* Elimină respirația urâtă.

* Progresia bolilor parodontale (gingiilor) se oprește.

* Îmbunătățește supraviețuirea implanturilor.

* Riscul de respingere a implanturilor este redus.

* Vindecarea zonei găurilor după dinții eliminați este accelerată.

* Perioada de reabilitare după intervenția chirurgicală maxilo-facială este redusă.

* Este, de asemenea, utilizat ca metodă de prevenire a bolilor parodontale.

* Îmbunătățește hemodinamica (aprovizionarea cu sânge a gingiilor).

* Activează metabolismul la nivelul celulelor.

* Intensifică hrănirea și schimbul de oxigen în țesuturile parodontale.

* Îmbunătățește imunitatea locală.

Contraindicații

– febră la momentul procedurii

– boli de sânge

– infecții virale, inclusiv virusul hepatitic B, C (cu excepția hepatitei A)

– boli oncologice

Tehnologia unică și modernă de plasmolifting, în combinație cu tratamentul complex al bolilor gingivale, oferă o îmbunătățire garantată a stării pacientului, îmbunătățind astfel sănătatea și calitatea vieții pacienților noștri, luând în considerare vizita la un medic parodontolog la fiecare jumătate de an. Un zâmbet orbitor înseamnă nu numai dinții sănătoși, ci și gingii sănătoase!!!!

2018-05-22T13:20:38+00:00