Noutăți în domeniu Stomatologic

Gutierele transparente (Inviziline) sau brechete ortodontice clasice: ceea ce trebuie să știți.

Când vine vorba de corectarea maxilarei, există două opțiuni posibile care garantează un rezultat excelent: brechete ortodontice clasice și gutierele transparente. Oricare dintre aceste metode vă va oferi un zâmbet minunat. Dar fiecare dintre ele are diferențe mici.


În primul rând
, brechete ortdontice clasice este o structură fixă, formată din brațe și încuietori pentru 6 și 7 dinți și alte elemente. Și aceasta este prima diferență de la Invisalign, care este o placă subțire și confortabilă de polimer solid, care trebuie să fie purtată până la 22 de ore pe zi și scoasă în timpul mesei.


Al doilea punct important merită menționat procesul de pregătire pentru corectarea maxilarei.

Brechete ortodontice sunt instalate destul de repede, și medicul lucrează în etape, fiecare admitere realizându-se de către medic în următoarea etapă a sistemului de brațe. În timp ce aparat dentar Invisalign vă permit să creați un model tridimensional al sistemului dentar și modelul 3D al rezultatului final cu mișcarea tuturor dinților. Acest lucru îi permite pacientului să vadă atât procesul cât și rezultatele viitoare pe ecranul monitorului sau pe telefonul său. Planificarea unui model 3D durează până la 2 săptămâni.


În acest articol, nu am putut să nu menționăm problemele de igienă.

Nu există dificultăți în igiena pentru gutierele transparente, deoarece acestea sunt scoase înainte de masă. Invisalign nu necesită mijloace suplimentare pentru igiena orală, cum ar fi irigatoare, perii, perie monogrindă, care sunt necesare pentru îngrijirea dinților atunci când poartă brechete ortodontice. În același timp, atunci când utilizați brechete ortodontice, este necesar să vizitați medicul dentist o dată la câteva luni pentru curățarea profesională a dinților, să clătiți sau să curățați cavitatea bucală după fiecare masă și să vă reînnoiți mai frecvent periuțele de dinți.


De asemenea, este important să vorbim despre mâncare în timp ce folosiți brechete ortodontice și Invisalign.

Brețele ortodontice implică anumite restricții privind consumul de alimente. Adesea, oamenii simtă disconfort atunci când mănâncă alimente solide, nuci, mere, carne și altele. Proiectarea brechetelor ortodontice, care sunt montate pe dinți, este astfel încât alimentele se pot agăța de ele și rămână. Pentru asta există perii speciale și irigatoare care ajută la scoaterea resturilor alimentare. Desigur, acest proces trebuie monitorizat de medic pentru a evita formarea de carii.
La rândul lor, Invisalign sunt un sistem detașabil, datorită căruia nu sunt necesare accesorii speciale de igienă. În timpul mesei, alinierele se scot cu ușurință, se pot spăla ușor și, dacă este necesar, se depozitează într-o cutie specială.


Trebuie remarcat faptul că aparat dentar Invisalign nu sunt potrivite pentru toată lumea, în timp ce sistem clasic de brechete ortodontice are posibilitatea de a corecta maxilarea în orice caz de complexitate.
Invisalign sunt concepuți pentru corecții ușoare și medii.

Și nu în ultimul rând, factorul decisiv este prețul.

Prețul sistemului clasic de brechete, desigur, este mai mic decât gutierele transparente. Dar, în condițiile lumii moderne, există o mare varietate de sisteme de brechete, cele mai scumpe fiind comparabile cu prețurile pentru Invisalign (bretele de safir, Daemon etc.). Și, de asemenea, multe depind de caz aparte 🙂


În concluzie
, trebuie remarcat faptul că ambele metode îndeplinesc bine funcția corectării maxilarei și sunt utilizate pe scară largă în întreaga lume.

Sistem clasic de brechete ortodontice este o tehnologie dovedită de zeci de ani, oferind lumii milioane de oameni mulțumiți. De la an la an, brechete ortodontice devin mai moderne și mai convenabile.

Invisalign – o metodă modernă care sa dovedit deja în multe țări din întreaga lume. Primele gutierele transparente sub brandul Invisalign au fost lansate în 1998 și de atunci au fost adoptate pe scară largă datorită unei abordări noi și estetice a corecției maxilarei.
În clinica VIP Dent, primul sistem American Invisalign a fost instalat acum 6 ani și de atunci cererea pentru acesta a crescut, și noi suntem mulțumiți de pacienții noștri fericiți.

2019-05-07T17:57:40+00:00