Noutăți în domeniu Stomatologic

Alignere transparente (Inviziline) sau bracket clasica: ceea ce trebuie să știți.

Când este vorba de corectarea maxilarului, există două opțiuni posibile care garantează un rezultat excelent: sistema bracket clasica și alignere transparente. Oricare dintre aceste metode vă va oferi un zâmbet minunat. Dar fiecare dintre ele au mici diferențe.


În primul rând
, sistema bracket clasica este o structură fixă, formată din brațe și încuietori pentru 6, 7 dinți și alte elemente. Și aceasta este prima diferență de la Invisalign, care este o placă subțire și confortabilă de polimer solid, ce trebuie purtată până la 22 de ore pe zi și scoasă în timpul mesei.


Al doilea punct important merită menționat procesul de pregătire pentru corectarea maxilarului.

Sistema bracket este instalata destul de repede, medicul lucrează în etape, fiecare admitere realizându-se de către medic în următoarea etapă al sistemului de brațe. În timp ce aparatul dentar Invisalign vă permite să creați un model tridimensional al sistemului dentar și modelul 3D al rezultatului final cu mișcarea tuturor dinților. Acest lucru va permite să vedeti atât procesul cât și rezultatele viitoare pe ecranul monitorului sau pe smartphone. Planificarea unui model 3D durează până la 2 săptămâni.


În acest articol, nu am putut să nu menționăm problemele de igienă.

Nu există dificultăți de igiena pentru alignere transparente, deoarece acestea sunt scoase înainte de masă. Alignerele nu necesită mijloace suplimentare pentru igiena orală, cum ar fi irigatore, perii, perie monogrindă, care sunt necesare pentru îngrijirea dinților atunci când se poartă sistema bracket. În același timp, atunci când utilizați sistema bracket, este necesar să vizitați medicul dentist o dată la câteva luni pentru curățarea profesională a dinților, să clătiți sau să curățați cavitatea bucală după fiecare masă și să vă schimbati frecvent peria de dinți.


De asemenea, este important să vorbim despre mâncare în timp ce folosiți sistema bracket și alignere.

Brețele ortodontice implică anumite restricții privind consumul de alimente. Adesea, pacientii simt disconfort atunci când mănâncă alimente solide, cum ar fi nuci, mere, carne și altele. Proiectarea sistemei bracket, care este montata pe dinți, este astfel încât alimentele se pot agăța. Pentru acesta există perii speciale și irigatore care ajută la scoaterea resturilor alimentare. Desigur, acest proces trebuie monitorizat de medic pentru a evita formarea cariilor.
La rândul lor, alignerele sunt un sistem detașabil, datorită căruia nu sunt necesare accesorii speciale de igienă. În timpul mesei, alinierele se scot cu ușurință, se pot spăla ușor și dacă este necesar, se depozitează într-o cutie specială.


Trebuie remarcat faptul că alignerele nu sunt potrivite pentru toată lumea, în timp ce sistemul clasic de bracket are posibilitatea de a corecta maxilarul în orice caz de complexitate.
Alignerele sunt concepute pentru corecții ușoare și medii.

Și nu în ultimul rând, factorul decisiv este prețul.

Prețul sistemului clasic de bracket, desigur, este mai mic decât alignerele transparente. Dar, în condițiile lumii moderne, există o mare varietate de sisteme de bracket, cele mai scumpe fiind comparabile cu prețurile pentru alignere (bretele de safir, Daemon etc.). Și, de asemenea, multe depind de la caz la caz 🙂


În concluzie
, trebuie remarcat faptul că ambele metode îndeplinesc bine funcția corectării maxilarului și sunt utilizate pe scară largă în întreaga lume.

Sistemul clasic de bracket este o tehnologie dovedită de zeci de ani, oferind lumii milioane de oameni mulțumiți. De la an la an, sistema bracket devine mai moderna și mai convenabila.

Alignere – o metodă modernă care sa dovedit deja în multe țări din întreaga lume. Primele alignere transparente sub brandul Invisalign au fost lansate în 1998 și de atunci au fost adoptate pe scară largă datorită unei abordări noi și estetice a corecției maxilarului.
În clinica Dent VIP, primul sistem American Invisalign a fost instalat acum 6 ani și de atunci cererea pentru acesta a crescut considerabil, iar noi suntem mulțumiți de pacienții noștri fericiți.

2019-08-14T09:35:58+00:00