Înălbirea Dinților

Zîmbetul frumos este cartea de vizită a omului sănătos.

Înălbirea dinţilor se efectuează prin 2 metode: înălbirea la domiciliu şi în clinica stomatlogică, adică înălbirea profesională a dinţilor. Medicii dentişti sau stomatologi întrebuinţează mai multe denumiri pentru înălbirea profesională a dinţilor: înălbirea la oficiu, activă, forţată, cu ajutorul laserului ş.a.

Inalbirea-dintilor

Înălbirea profesională a dinţilor

Astfel de înălbire are un avantaj important faţă de înălbirea la domiciliu. Procedura se efectuează sub controlul direct al medicului stomatolog în cabinetul stomatologic. Controlul direct al stomatologului permite de a obţine un efect maxim a înălbirii dinţilor.

Deja după prima procedură de înălbire la medicul stomatolog se obţine un rezultat vizibil.

Înainte de procedura de înălbire medicul stomatolog va efectua un examen minuţios a dinţilor. După determinarea stării lor medicul va decide dacă dinţii sunt gata pentru înălbire. De asemenea va indica cauzele schimbării culorii dinţilor. În timpul examinării medicul stomatolog detectează restaurările şi obturaţiile dentare. În caz de necesitate va indica care din obturaţii trebuie schimbată din cauza necorespunderii culorii lor cu a dinţilor după restaurare.

Procedura de înălbire e o procedură indoloră ce presupune unui vast spectru de substanţe de înălbire. Principala substanţă folosită este apa oxigenată. Pentru accelerarea şi mărirea efectului de înălbire se foloseşte acţiunea luminii, lazerului sau căldurii. De ex: la aplicarea gelului special sub acţiunea căldurii substanţa specială pătrunde în smalţ şi dentină oxidînd pigmentul dentar.

Cauzele şi indicaţiile de bază pentru înălbirea dentară în cabinetul stomatologic.

• Schimbarea culorii dinţilor, aşa ca îngălbenirea sau nuanţa cafenie care apare cu vîrsta.
• Pigmentarea dinţilor din diferite cauze cum ar fi acţiunea alimentelor, fumatul ş.a.
• Dinţii de tetraciclină – este schimbarea culorii dinţilor sub acţiunea tetraciclinei (antibiotic) în perioada formării dinţilor în unele cazuri.
• Dinţii care şi-au schimbat culoarea din alte motive.

Înălbirea dinţilor la domiciliu

Este înălbirea individuală în condiţii casnice ce prevede folosirea capei de plastic cu gel de înălbire. Capa sau forma specială pentru dinţi se confecţionează după modelul dentar din gips a pacientului. Pentru înălbirea efectivă pacientul poartă un timp capele pe dinţi. Înălbirea la domiciliu necesită controlul profesional al medicului stomatolog.

Confecţionarea capei începe cu amprentarea dinţilor pacientului. Modelul din gips confecţionat în aparatul cu vacuum serveşte drept prototip pentru capa transparentă din plastic care se va folosi de pacient. Capa trebuie să adere intim la dinţi şi să aibă un spaţiu pentru gelul de înălbire.

Capa este umplută cu gel şi se aplică pe dinţii pacientului. Dupa această procedură medicul stomatolog explică regulile de folosire a capei şi gelului. Medicul împreună cu pacientul aleg zilele pentru controlul periodic a dinţilor sub acţiunea gelului.

Inalbirea dintilor in conditii de casa
Inalbirea-dintilor acasa

Medici

Malai Iulian Medic Rezident chisinau

Medic-stomatolog

Cucos Lilia Medic Stomatolog Chisinau

Medic-stomatolog categoria superioara

Preț Servicii:

Înălbirea dinţilor de oficiu  (1 vizita) 3600
Înălbirea la domiciliu ( inclusiv 2 cape) 4500
Înălbirea endodontică (1 dinte, 1 vizită) 600

Înscrie-te pentru o consultație la medic

Suntem bucuroși să raspundem la toate întrebările Dvs.